Loviisan Lämpö ratkaisee Lovalin jäähdytystarpeen ja jalostaa hukkalämmöstä ympäristöystävällistä kaukolämpöä
|

Loval Oy:n Loviisan tehtaan laajennus ja tuotantokapasiteetin kasvu on lisännyt jäähdytyksen tarvetta. Loviisan Lämpö Oy on viime vuosina pyrkinyt tehostamaan energian käyttöä esimerkiksi hyödyntämällä hukkalämpöjä kaukolämmöntuotannossaan.

Kaukolämmön kehitysyhtiö Iotoi Oy auttoi Loviisan Lämpöä ja Lovalia löytämään ratkaisun, jossa molemmat osapuolet paitsi saavuttavat tavoitteensa, tekevät sen yhteiskuntavastuullisesti, ympäristöystävällisesti ja liiketoiminnallisesti kannattavalla tavalla.

Loviisan Lämpö rakentaa Loval Oy:n tehtaan kupeeseen energiakeskuksen, joka tuottaa tarvittavan jäähdytyksen Loval Oy:lle. Jäähdytysprosessissa syntyvät hukkalämmöt ohjataan Loviisan Lämmön kaukolämpöverkkoon.

- Hukkalämmöt tulevat kattamaan jopa neljänneksen Loviisan kaukolämmöntarpeesta. Tämä on meille tärkeä askel kohti polttoon perustumatonta kaukolämmön tuotantoa, kertoo Loviisan Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Mikko Paajanen.

Hukkalämmön hyödyntäminen on koko projektin yhteinen nimittäjä: aikaisemmin ylimääräinen lämpö päästettiin kiinteistön katolta ilmaan, nyt kaikki hukkalämpö käytetään uudelleen hyödyksi joko syntypisteessään tai muualla kaukolämpöverkossa. Ratkaisu hyödyttää ympäristöä, vähentää polttoa ja säästää rahaa kaikilta osapuolilta.

- Tuotanto-olosuhteiden turvaamisen lisäksi ratkaisun yhteiskuntavastuullisuus ja ympäristöystävällisyys myös tehtaan ulkopuolella on meille tärkeä asia, kertoo Loval Oy:n toimitusjohtaja Thomas Stendahl.

Energiakeskuksen suunnittelu- ja rakennustyöt ovat alkaneet ja valmistuvat kesäkuussa 2024. Hankkeen rakennesuunnittelusta vastaa Sweco Talotekniikka Oy.
_________________________________________
Lisätietoa:
Mikko Paajanen, toimitusjohtaja, Loviisan Lämpö Oy, 0400 320 908
Thomas Stendahl, toimitusjohtaja, Loval Oy, 040 550 4523
Johnny Holmström, toimitusjohtaja, Iotoi Oy, 040 4899 811 

LOVIISAN LÄMPÖ – VASTUULLINEN EDELLÄKÄVIJÄ.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.